Tokat 1 Şubesi

Kaybedeni olmayan yarışma

Kaybedeni olmayan yarışma

Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube ve Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Veda Hutbesi’ni Ezbere En Güzel Okuma Yarışması’ Tokat il finali yapıldı

Yaklaşık 4 ay once başlatılan yarışma sürecinde İl geneli tüm lise öğrencilerine duyuru yapılmış okullar birincilerini seçip İlçe yarışmalarına katılmaya hak kazanmışlardı. İlçe finallerinde yapılan programlara geniş katılımlar olup toplam 15 öğrencimizin katıldığı İl Finali programı 4 saat boyunca beğeni ile dinlenmiştir.

300 ÖĞRENCİ EZBER YAPTI

Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan; Veda Hutbesini ezbere en güzel okuma yarışması ile birlikte Tokat’ta 300 kişinin Veda Hutbesini ezberlediğini kaydetti.

Ceylan, ”Gençlerimizin yoğun ilgisi bizleri çok mutlu etti. Ezber sırasında ailelerin ve okul arkadaşlarının desteklediklerini gördük. Binlerce kez gençlerimiz Veda hutbesini okuyarak gündemde tuttular. Bir ve beraber yaşama becerimize ciddi bir değer katacak bir metin olması, içerisinde dinimizin evrensel mesajlarını barındırması, Sahih bir hadis olması ve hakikaten toplumun bunu duyması anlaması ve yaşaması gerektiğini düşündüğümüzden bu yarışmayı planladık. Burada anneler babalar şunu gördüler. Memlekette bu gün değerler üzerine ciddi bir yozlaşma süreci yaşanmakta ve biz lise öğrencilerimizin bir bölümünü belki bu süreçlerde böyle hayırlı bir işe katabildik. Hedefimiz bunu biraz daha artırabilmek.“ şeklinde konuştu. Bir eğitim sendikası olduklarını belirten Ceylan, eğitim çalışanlarının memurun, öğretmenin, hizmetlinin her türlü sorunu, şikâyeti ile ilgilendiklerini ve demokratik süreçlere sürekli olumlu katkılar yapmaya çalıştıklarını demokrasinin sesini yüceltmeye çalıştıklarını söyledi. Değerler üzerine bütün varlıkları ile çalıştıklarını ifade eden Ceylan ”Burada bulunmayanlara bu mesajların ulaştırılmasını ola ki burada bulunanlardan daha iyi anlayabileceklerini söyleyen Peygamberimizin temennisine bir vesile olsun istemiştik. Şükür Allah’a buna vesile olduğunu görüyoruz. Temennimiz bu yarışmanın tüm ülkeye yayılması” dedi.

 Veda Hutbesi’ni Ezbere En Güzel Okuma Yarışması, Tokat il finalinde Turhal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Döndü Kılınç 1. oldu. Kılınç’a hediyesini Vali Cevdet Can takdim etti. Yarışmada 2. olan Turhal Şeker Fen Lisesi öğrencisi Nurgül Dik, hediyesini Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’ndan aldı. Yarışmada 3. olan Erbaa Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Say’a hediyesini İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı verdi.