Tokat 1 Şubesi

1 Mayısı Kahramanmaraş?ta Kutladık

1 Mayısı Kahramanmaraş’ta Kutladık

Memur-Sen’in Kahramanmaraş’ta düzenlediği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine büyük bir grupla katılım sağlayarak Tokat’a dönen Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, "Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş'ta temasıyla Kahramanmaraş’ta kutladık” dedi.

Şaban Ceylan, On binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında halaylar çekildi, mehteran marşları ile alan coştu, 4 dilde yayınlanan bildiriyle ensar-muhacir kardeşliği, emek, dayanışma ve birlik mesajları verildi, talepler dile getirildi. Arapça ve Kürtçe bildirileri Suriyeli muhacirler okurken, Türkçe bildiriyi Azerbaycan vatandaşı Sariyya Tagiyeva okudu.

Şaban Ceylan yaptığı açıklamada “Bugün, emperyalizme, emperyalistlere meydan okuyoruz.  Terör örgütleri ve efendileri şunu bilin ki; Çağlardan çağlara, kuşaklardan kuşaklara süregelen kardeşliğimizle baş edemeyeceksiniz, yenileceksiniz, yok olacaksınız. Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler, hesap verecek, bedel ödeyeceksiniz. Sömürgeciler, kan emiciler, işgalciler, darbeciler, hep birlikte tarihin çöp sepetine gideceksiniz. Sesimize, sözümüze, güç katan; Emeği ile var olanlar, Memurlar, İşçiler, Emekliler, Emniyet Mensupları. Anadolu’mun gençleri, kadınları, esnafları, memleketimin çiftçisi, işsizi, yoksulu, ülkemin sanatçıları, sporcuları, gazetecileri, Güçlü Memur, Büyük Türkiye, Adil Dünya diye haykırdığımız 1 Mayısı Hep birlikte; Dünyayı, kartellerin, vahşilerin, zalimlerin, zorba yönetimlerin, sömürenlerin keyfine terk etmeyeceğiz”
 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde taleplerini de sıralayan Şaban Ceylan, 1 Milyona koşan Büyük Memur-Sen ailesinin neferleri, Memur-Sen ayağa kalkarken, Toplu Sözleşme masasına çakılıp kalan sendikacılar, Memur-Sen büyüdükçe ufalan sendikalar,  Merak ediyorlar. Memur-Sen bu dönem hangi kazanımları elde edecek. Haklılar, 1 Mayıs meydanlarından dile getirdiğimiz talepleri, toplu sözleşme masasına taşıdığımız teklifleri kazanıma dönüştürdüğümüzün farkındalar. Onların masadan eli boş döndüğünü ifşa, toplu sözleşme masasından istediğini alan sendikacılığı icra ettik. Buna devam edeceğiz. Biz, emeğe, alın terine değer verilmesini, Ekmeğimizin artmasını, Saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz. Biz, insan onuruna yaraşır çalışma şartları talep ediyoruz. İş güvencesi kırmızıçizgimiz diyoruz, güvencesiz çalışmaya son verilmesini, İşsizliğin bitirilmesini, ekonomik büyümeden pay verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerine yönelik bütün kılık-kıyafet dayatmalarının son bulmasını, Kamu görevlilerine siyaset hakkı, grev hakkı verilmesini, Ek ödemelerin tamamının emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmasını, İşçi kardeşlerimizin kıdem tazminatlarına dokunulmasın istiyoruz. Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanmasını ve ek göstergelerin artırılmasını talep ediyoruz. Kadına ve kamu görevlilerine yönelik şiddetin sona erdirilmesini, Cinsel istismar suçlarına en ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Biz, bu ülkenin kamu görevlileri - işçileri - emeklileri, kadınları - asgari ücretlileri - engellileri ve bütün vatandaşları için hakkımız olanı istiyoruz, haklarımızı istiyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde çalışılmasına karar verilen konularla ilgili takvimin hızla işletilmesini ve bu konuların kazanıma dönüştürülmesini hedefliyoruz. Eğitim Bir Sen olarak kazanmaya, kazanım üretmeye devam edeceğiz.

Kamu görevlilerinin, milletimizin, ümmetin ve insanlığın sesi olarak “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil Dünya” için Büyük bir inanç ve kararlılıkta bundan böyle de mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin korkusu olmamalıdır. ALLAH yar ve yardımcımız olsun.