Tokat 1 Şubesi

GELENEKSEL 7. VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

 

"GELENEKSEL 7. VOLEYBOL TURNUVASI"

GENEL HÜKÜMLERİ

1-Turnuvamız 26.03.2018-22.04.2018  tarihlerinde Tokat Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenecektir.

2- Başvurular sendikamıza yapılacak olup son başvuru 21.03.2018  Çarşamba  günü saat 18.00 dir.

3- Fikstür çekimi 23.03.2018  Cuma günü saat 18.00 de Sendikamızda yapılacak olup, fikstür, maç tarihleri, maç saatleri, maç analizleri, puan durumu Sendikamızın internet adresinden yayınlanacaktır.

4- Takımlar başvuru esnasında 100.00.-TL katılım ücreti, takım listeleri, oyuncuların nüfus cüzdan fotokopileri ve görev yeri belgelerini getirmeleri gerekmektedir.

5- Grup Maçları 3 set üzerinden oynanacak olup, ilk 2 set 25 sayı üzerinden 3.final seti 15 sayı üzerinden oynanacaktır. 2 seti alan takım galip sayılacak 1-1 lik eşitlik halinde 3. set

oynanacaktır. Grup maçları tamamlandıktan sonra oynanacak çeyrek final, yarı final, üçüncülük ve final maçları 5 set üzerinden oynanacaktır.

Puanlama sistemi: 2-0 = Galip 3 Puan, Mağlup 0 Puan, 2-1= Galip 2 Puan, Mağlup 1 Puan,

Grupta puan eşitliğinde önce kazanılan maç sayısı, daha sonra set avarajı, sonra sayı avarajı, en son kendi aralarındaki maçlar dikkate alınacaktır.

6- File yüksekliği 2.30 cm olacaktır.

7- Takımlar bayan öğretmen de oynatabilir.

8- Takımlar en az 6 en fazla 12 oyuncudan oluşur.

9- Takımlara 2 transfer hakkı verilmiş olup bir takımda en fazla 3 beden eğitimi öğretmeni sahada olabilir.

10- En fazla iki köy okulumuz birleşerek turnuvaya katılabilir, birleşerek turnuvaya katılan takımlar transfer yapamazlar.

11- Maç saatinde salonda olmayan takımlar ve eksik oyuncu ile salonda bulunan takımlar (en az 6 oyuncu olmalıdır) hükmen 2-0 mağlup sayılırlar.

12- İlk 3 sırayı alan takımlara ödül verilecektir. Ödül miktarları fikstür çekiminden sonra yayınlanacaktır.

13- Turnuvamız voleybol oyun kuralları çerçevesinde oynanacaktır. Diziliş kuralları uygulanacak olup diziliş (pozisyon) hataları dikkate alınacaktır.

14- Maç esnasında yapılan her türlü kurallara uygunsuz davranışa aşağıdaki cezalar verilir.

Sarı Kart: Sözlü uyarı (ceza yoktur, uyarı niteliğindedir)

Kırmızı Kart: İhtardır ve cezadır. (Rakip takıma 1 sayı verilir ve servis rakibe geçer.)

Sarı + Kırmızı Kart birlikte aynı elde: Oyundan çıkarmadır. Set den ihraç edilir.

Sarı + Kırmızı Kart ayrı ayrı iki elde: Diskalifiyedir. Maçtan ihraç edilir.

Sarı + Kırmızı kart görüp maçtan ihraç edilen oyuncunun durumu tertip komitesince görüşülüp hakemlerin tutacağı rapor doğrultusunda bir sonraki maç oynayıp oynamayacağına karar verilecektir.

15- Maçlarda hakemlere ve rakip oyunculara fiili saldırı ve sözlü hakaret içeren davranışlarda bulunan takımlar tertip komitesi tarafından turnuvadan diskalifiye edilecektir.

16- Herhangi bir sağlık problemi olduğu halde müsabakalara katılan oyuncudan sendikamız sorumlu değildir.

17- Turnuvaya katılacak olan katılımcıların MEB personeli (kadrolu, ücretli, sigortalı vb.) olması zorunludur.

18- Görevlendirme olarak çalışanlar kadrosunun bulunduğu okulda/kurumda ya da görevlendirildiği okulda/kurumda oynayabilir. Ücretli olarak çalışanlar da turnuvada oynayabilir. (Görevlendirmeler ve ücretliler transfer sayılmaz)

19- Listeler verildikten sonra kadrolara ekleme yapılamaz. Kendi okul/kurum takımı kadrosunda olmayan kişiler başka takımlarda oynayabilir.

20- Okul/Kurumlarımız istemeleri halinde birden fazla takım çıkarabilirler.

21- İlçelerimiz ve uzak yerleşim merkezlerinden katılacak olan takımlarımız, başvuru esnasında fikstür ile ilgili özel durumlarını belirtirlerse buna yönelik çözüm oluşturulacaktır. Fikstür çekildikten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

22- Profesyonel voleybol oynayan oyuncular turnuvaya katılamazlar.

23- Daha önce efeler liginde 1. ve 2. liglerde ve bölgesel ligde oynamış kişiler 40  yaşın altındaysa turnuvaya katılamazlar. Okullara üniversitelerden gelen stajyer öğrenciler turnuvaya katılamazlar.

24- Özel durum gerektiren takımlarla ilgili karar sendikamız tarafından verilecektir.( Öğretmen sayısı az olan üç köy okulunun bir takım kurması gibi, bir den fazla birleştirilmiş sınıflı okulun turnuvaya katılması, Üniversiteden katılım vs.)

25- Turnuva tertip komitesi Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Yönetimidir. Tüm itirazları karara bağlar.

Bilgi: Nuri OTCU Tel: 0505 8771080 

GENEL HÜKÜMLERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ (ÇOK YAKINDA)