Tokat 1 Şubesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim Bir Sen Tokat 1 No?lu Şube Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim Bir Sen Tokat 1 No’lu Şube Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.

Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladı. İş birliği protokolüyle, resmî ve özel ortaokul-lise ve dengi okullarda yapılacak bağımlılıkla mücadele, değerler eğitimi eğitim faaliyetleri, yarışmalar ve sosyal etkinliklerle ilgili planlama, uygulama, organizasyon, belge tanzimine ilişkin esas ve yükümlülüklerin düzenlenmesi amaçlanıyor.

Protokol, Şube Başkanı Şaban Ceylan, yönetim kurulu ve İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile eğitimcilerin katılımıyla öğretmenevinde imzalandı. Burada konuşan Şaban Ceylan, eğitimin dönüşüm ve gelişim süreçlerine katkıda bulunma yükümlülükleri olduğunu ifade ederek, “Bu amaçla araştırmalar yapıyor, raporlar hazırlıyoruz. Eğitimle ilgili her adımı izliyor ve öneri sunmaya, kafa yormaya devam ediyoruz” dedi.

İl Milli eğitim Müdürü Levent Yazıcı, iş birliği protokol çalışmasının eğitimde yeni bir boyut olduğunu belirterek, “Yük oldukça ağır ve bu yükü paylaşmaya dönük protokol oldukça faydalı olacaktır. Gençlerimizi fikir, edebiyat, kanaat önderlerimizin eserleriyle buluşturmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Protokol kapsamında kulüplerde yapılması planlanan faaliyet ve sosyal etkinlikler şunlardır: Sosyal ve kültürel gelişimi desteklemeye dönük eğitimler; medeniyet tarihi ve önemli; şahsiyetleri tanımaya dönük eğitimler, kültür sanat çalışmaları, sosyal etkinlikler; iletişim araçlarını kullanmak;    bilim ve teknoloji, el becerisi kazandırma vb. kurslar; gezi, seminer, yarışma, kitap okuma, güzel yazı yazma ve güzel şiir okuma vb. etkinlikler; spor (futbol, basketbol, voleybol, yüzücülük, okçuluk, binicilik, izcilik vb.) etkinlikleri ve spor kampları; kültürel okuma-yazma, sanat okulu-atölyesi; etkili iletişim ve liderlik okulu; eğitim çalışanlarının kişisel gelişimi için eğitimler.