Tokat 1 Şubesi

GURUR GÜNÜMÜZ:İKİ KATLI HİZMET BİNAMIZ GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET GÜNDOĞDU'NUN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dünya mazlumlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade ederek, “İki gün önce Ankara’da 521 bin TL yardımda bulunarak Anadolu’ya yola çıktım. 301 bin TL’si Soma’da kaybettiğimiz canlarımızın yakınlarına, 110 bin TL’si Bosna’da sel felaketine uğrayan kardeşlerimize, 110 bin TL’si de Orta Afrika Cumhuriyeti’nde katledilen Müslüman kardeşlerimizin geride kalanlarına yaptığımız bağış. Burada bütün üyelerimizin emeği, aidatlarının katkısı var. Hepinizle gurur duyuyorum” dedi.

 

Gündoğdu, Memur-Sen Tokat il ve ilçe yönetimleriyle bir toplantı yaptı. Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği’nin düzenlediği kahvaltılı programa katılan Gündoğdu, akabinde Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

 

Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar’ı da ziyaret eden Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



 

Gündoğdu, ilk önce Memur-Sen il ve ilçe yönetimleriyle Yeşil Vadi Tesisleri’nde bir araya geldi. Burada konuşan Gündoğdu, illegal yolla dinlenen binlerce kişiden birinin de kendisi olduğunu belirterek, “17 Aralık’ta bir vesayet teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. 17 Aralık, darbe girişimidir, paralel vesayet kalkışmasıdır, millet iradesine ve milletin seçtiğine kalleşçe saldırıdır. Bunlar, yargıda yuvalanmışlar, HSYK’da tezgâhı kurmuşlar. Emniyet mensuplarını kendilerine kapıkulu yapmışlar. Dinlenmedik telefon bırakmamışlar. Bilgi toplamışlar. Belge toplamışlar. Milletin, devletin güvenliğini pazara çıkarmışlar. Devletin tüm kurumlarının, yöneticilerinin, sivil toplum liderlerinin telefonlarını dinleyip arşivlemişler.  Beni de dinlemişler derken ironi yapıyordum, belli ki beni dinlememişler. Eğer beni dinlemiş olsalardı, Mavi Marmara Gemisi’nin Memur-Sen’in gemisi olduğunu duyarlardı. İsrail devletini terörist ilan ettiğimi bilirlerdi. Eğer beni dinlemiş olsalardı, başörtüsünün Allah’ın emri olduğunu haykırdığımı bilirlerdi. Keşke beni dinlemek yerine Allahu Teala’yı dinleselerdi, başkasının özel hayatına müdahale etmemeleri gerektiğini öğrenirlerdi. Bizler bürokratik devlete nasıl karşıysak, paralel devlete de karşıyız” şeklinde konuştu.



 

Son Sözü Millet Söyler

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CHP ve MHP’nin çatı adayı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, “Gündemde bir çatı arayışıdır gidiyordu. Sonunda çatıda birini buldular. Kimlerin cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini millet olarak çok iyi biliyoruz. Daha önce millet Meclis’e yetki verdi ama zaman zaman Meclis hata yaparak milletin değerleriyle kavgalı olanları cumhurbaşkanı yaptı. Öyle olmasa Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel asla cumhurbaşkanı olamazdı. Artık son sözü millet söyleyecek” diye konuştu.

 

Gündoğdu, millet diyen, medeniyet değerleriyle yürüyen, milletin hayalleri için koşturacak bir Cumhurbaşkanı istediklerini kaydetti.

 

 

Akademik Personelin Ücretlerinin Artırılması İçin Mücadele Veriyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği’nin tertip ettiği kahvaltılı toplantıya katılan Gündoğdu, üniversite öğretim elemanlarının ve idari personelin birçok sorunla boğuştuğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

 

“Eğitim sistemimiz, yapılan reformlarla büyük oranda değişti. Ne yazık ki, üniversitelerimizde görev yapan akademisyenlerin mali ve sosyal hakları fazla değişmedi. Akademik personelin reel maaş kaybı var. Akademik personelin ücretlerinin artırılması için birçok çalışma yaptık, girişimde bulunduk. Öğretim elemanlarına hak ettikleri ücretin verilmesini istiyoruz.”



 

Hizmet Binamız Ekmeğimizi Büyütmek İçin Mutfak Görevi Görecek

 

Ahmet Gündoğdu, daha sonra, Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışına iştirak etti. Hızarhane Caddesi’nde düzenlenen törende selamlama konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan’ın ardından kürsüye çıkan Gündoğdu, “Tokat’a Eğitim-Bir-Sen’in çatısı hayırlı uğurlu olsun. Ama bu çatıyı muhalefetin çatısı ile karıştırmayın. Bu çatıda her zaman Esed gibi diktatörler, Mısır’daki darbeciler lanetlenmeye devam edilecek. 10 yılda bir millete haddini bildirenlere bu çatı altında had bildirilmeye millet adına, değerlerimiz adına, milletin iradesi adına devam edilecek. Tokat’taki evimizi açıyoruz. Burası ekmeğimizi büyütmek için mutfak görevi görecek” dedi.



 

Mazlum ve Mağdurlara Sahip Çıkmaya Çalışıyoruz

 

Dünya mazlumlarına ve mağdurlara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Gündoğdu, şunları söyledi: “Ankara’da 521 bin TL yardımda bulunarak Anadolu’ya yola çıktım. 301 bin TL’si Soma’da kaybettiğimiz canlarımızın yakınlarına, 110 bin TL’si Bosna’da sel felaketine uğrayan kardeşlerimize, 110 bin TL’si de Orta Afrika Cumhuriyeti’nde katledilen Müslüman kardeşlerimizin geride kalanlarına yaptığımız bağış. Burada bütün üyelerimizin emeği, aidatlarının katkısı var. Hepinizle gurur duyuyorum. Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in sendikal anlayışı, özelde üyelerimiz genelde ülkemiz ve insanlık sevdasıdır.”

 

Konuşmalardan sonra Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve daire müdürleri ile birlikte kurdeleyi keserek, binanın açılışını yaptı.



 

Ziyaretler

 

Gündoğdu, Tokat programı kapsamında Vali Cevdet Can’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

 

Vali Cevdet Can ise, gerçekleşen ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.



 

Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar’ı da ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cemil Çağlar, Memur-Sen’in yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Çağlar, Gündoğdu’ya, 60 numaralı Tokatspor forması hediye etti. 

- See more at: http://www.egitimbirsen.org.tr/manset-haberleri/teskilatimizla-gurur-duyuyorum-/2706/#sthash.beBcmFLe.dpuf