Tokat 1 Şubesi

HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR PROJESİ TANITILDI

TOKAT VALİSİ CEVDET CAN 6 YETİME SAHİP ÇIKTI

Vali Cevdet Can, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan, Eğitim Bir Sen ‘inde ortağı olduğu ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her sınıfın Bir Yetim kardeşi Var” projesinin tanıtım toplantısında 6 yetime sahip çıktı.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapılan tanıtım toplantısına Vali Cevdet Can, İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü - İHH Tokat Temsilcisi Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Özel İdaresi Recep Gökçe, Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Şaban CEYLAN, projesinin Tokat İl Koordinatörü ve Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahman İlhan, eğitimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”  projesinin Tokat İl Koordinatörü ve Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahman İlhan ‘ın açılış konuşması ve projeyi tanıtımıyla başladı. Bu projenin Tokat’ta ilk defa 2013-2014 eğitim öğretim yılında okullarda uygulanmaya başlandığını ve ilk yıl 220 yetime sponsor olunarak bu sayı ile Tokat’ın Türkiye’de 7. Sırada yer aldığını  ifade eden İlhan, “2014-2015 eğitim öğretim yılında da projemiz okullarımızda uygulamaya konulmuş olup, tüm katılımcılardan desteklerini bekliyoruz” dedi.

İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer konuşmasında, her gün 10 bine yakın çocuğun ailesini kaybettiğini ifade etti. Başer, “Bu kanayan yarada bizim de sorumluluğumuz var. Amacımız tek bir yetim kalmayacak şekilde bir çalışma yapmak. Misyoner kuruluşlar bugün 200 milyon yetime bakıyor. Yeryüzünde adaleti tesis eden atalarımızın nezdinde biz ne kadar çalışıyoruz? Patani aslında en büyük mazlumluğu yaşayanların ülkesidir. Patani liderlerinden biriyle yaptığımız görüşmede bize ‘Sizin atalarınızın himayesinden çıktıktan sonra bu topraklarda kan ve gözyaşı hiçbir zaman dinmedi. Sizin geleceğiniz o günü bekliyoruz’ dedi.

Programda yapılan konuşmaların ardından duygulu anlar yaşayan ve gözleri dolan Vali Cevdet Can, proje kapsamında 6 yetim çocuğa sahip çıktı.

İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer’in konuşmasından sonra duygulandığını belirten Vali Cevdet Can, bu topraklarda ortaya çıkmış bereketin ve mübarekliğin ecdadın bu topraklara ektiği bereket olduğunu söyledi. Onun da temelinin, inancımıza, dinimize peygamberimize, onun Ehl-i beytine ve sahabesine dayandığını hatırlatan Vali Cevdet Can,  “Aslında bu bir vebaldir. Bu bir yükümlülük. Geç bile kaldık. Ama nerden dönersiniz kârdır. İnşallah bu toplantı Tokat için bir diriliş olur” dedi.

Toplumun liderlerinin örnek olması bakımından açıklamakta fayda vardır. Bende 6 yetimle başlıyorum. Ailemde 6 kişi var. Her birine birer tane olacak şekilde düşündüm. Buradan yola çıkarsak bu sadakayı, bu tebessümü eğer biz yaygınlaştırabilirsek, bilin ki bu ülkenin geleceği parlak olacaktır. Bugün Dünyada milli gelirine oranla en çok hayır yapan ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bunu defalarca söylemiştir. 2002 yılında kişi başına günde 4.3 dolar harcayan insan sayımız nüfusumuzun yüzde 30’u idi. 12-13 yıl sonrasında bu oran nüfusumuzun yüzde 2’si oldu. Bu neyi gösteriyor? Bu ülkemizin zenginleştiğini gösteriyor. Daha da zenginleşeceğiz. Zengine cimrilik yakışmaz. Molla Gürani’nin bir sözü vardır.  “Üç şey üç insana yakışmaz” der. Birisi “yöneticiye kibir, gurur, tepeden bakma, insanlara zulüm etme, tembellik yakışmaz” der. Bir diğeri “Alime, ulemaya zenginlik, para, mülk yakışmaz” der. Bir diğeri ise “Zengine cimrilik yakışmaz” der. Dolayısıyla bizlere yıllarca “Kaynaklar kıt ihtiyaçlar sınırsız” denildi. Halbu ki bizim anlayışımızda bu böyle değil. Ne diyor Cenabı Allah “Kaynaklar, Allah’ın hazineleri  sonsuzdur, sınırsızdır.  İhtiyaçlar sınırlıdır” der. Arzu ve hevesler sınırsızdır. Yeniden dirilelim, bir seferberlik başlatalım.    Yardım edenler diyarı ünvanını hiçbir il almamıştır. Bu unvana yakışır şekilde bu toprakların bağrında yardım etmek vardır. Bizim tüm okullarımızda yaklaşık beş bin tane sınıfımızın var. Beş bin sınıftan beş bin yetim çıkar. Tokat’ın bir numara olacağına inanıyorum” diye konuştu.