Tokat 1 Şubesi

11. MEHMET AKİF İNAN KOŞUSU TOKAT'TA YAPILDI

11. MEHMET AKİF İNAN KOŞUSU

 

Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın vefatının 15.yıldönümünde, Tokat'ta geleneksel hale getirilen Mehmet Akif İnan Koşusu 06 Ocak Salı günü yapıldı.

            Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Eğitim – Bir Sen ile Tokat Anadolu Gençlik Spor Kulübü işbirliği içerisinde Kurucu Genel Başkanımız Eğitimci, Şair – Yazar Merhum Mehmet Akif İnan’ın ölüm yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Geleneksel 11. MEHMET AKİF İNAN KOŞUSU, Büyük / Yıldız Erkeklerde yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ile Küçükler Bay-Bayan kategorilerinde Eğitim Bir-Sen Başkan Vekili Faruk Delen tarafından verilen startla Gazi Osman Paşa Stadyumu önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren Bir Mil (1609 m.) mesafe yarışları 4 ayrı kategoride toplamda 72 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

            Yarışların bitiminde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Ödül törenine Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan, Anadolu Gençlik Derneği Tokat Şube Başkanı Hüseyin Reel, Bem-Bir Sen Tokat Şube Başkanı Kadir İşbilir, STK Temsilcileri, antrenör ve sporcular katıldılar.

 

            Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu madalya ve ödül töreni bitiminde yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi:

            “Vefatının 15. Yıl dönümünde 11.’sini düzenlediğimiz Mehmet Akif İnan Koşusunun ardından öncelikle hem sporcularımıza hem de programı düzenleyen değerli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

            Büyük mütefekkir, edebiyatçı ve Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan adına böylesine mana dolu ve böylesi önemli bir koşunun yapılması bizi ziyadesiyle memnun etti. Bu anma etkinliğinin İnşallah önümüzdeki yıllarda katılımın yoğun olduğu bir şekilde devam etmesi Tokat’a çok daha farklılık getirecektir. Burada birinci, ikinci ve üçüncülerimize ödüller verdik. Ama tüm katılımcılar bence birinci çünkü böylesine soğuk ve yağışlı havada diğer illerden gelerek, koşan tüm kardeşlerimizi tüm evlatlarımızı tebrik ediyorum, hepsine başarılar diliyorum. 

            İnşallah biz sizleri böyle daha nice uluslararası ve ulusal yarışmalarda hem Türk bayrağını göndere çeken hem Tokat’ımızı iyi temsil eden evlatlarımız ve sporcularımız olarak görmek istediğimizi belirtmek isterim. Bizler Belediye Plevnespor olarak atletizme önem veriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi