Tokat 1 Şubesi

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN OLDU

MEMUR-SEN'E TOKAT DAMGASI

                 Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK, Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa KAMALAK, BBP Eski Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ, Ak Parti Tokat Millet Vekili Adayı Celil GÖÇER, çok sayıda siyasetçi ve bürokratın katıldığı, Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Seçim sonucuna göre Memur-Sen’in yeni Genel Başkanı hemşerimiz Ali Yalçın oldu.

 

           

                Memur-Sen seçimlerini değerlendiren Eğitim Bir Sen Tokat Şube Başkanı Şaban CEYLAN, 10-11 Ocak 2015 tarihinde Sağlık Sen Genel Başkanı seçilen hemşerimiz Metin MEMİŞ, 21-22 Şubat 2015 tarihinde Eğitim Bir Sen Genel Başkanı seçilen hemşerimiz Ali YALÇIN 'dan sonra şimdide  Ali YALÇIN ‘ın Memur Sen Genel Başkanı, Metin MEMİŞ 'inde Genel Başkan Vekili  olarak seçilmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. dedi.   

            Ceylan konuşmasına şöyle devam etti; Milli iradeye ve millete refakat hareketi, darbelerin ve vesayetin karşında cesaret hareketi, masuma ve mazluma merhamet hareketi olan Memur-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu’nun yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Genel Kurulumuza iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz kongrenin sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Memur-Sen bir sevda, sancı, kaygı, hak ve özgürlük hareketidir. Seçim sonucunun üyelerimize, bütün kamu görevlilerine, ülkemize ve tüm dünya mazlumlarına hayırlı olmasını diliyorum.

            Seçim sonuçları açıklandıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan Genel Başkan Ali Yalçın, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürüyeceklerini vurgulayarak, “Memur-Sen’i büyütmeye, Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

            Türkiye’nin hem devlet hem de millet olarak, sivil siyasetin ve sivil toplumun neredeyse bir asra yakın süre vesayet altına alındığını vurgulayan Yalçın, bu sürecin ortak akılla, milli iradenin gücüyle geride bırakıldığını ifade etti. 2002’den sonra millet ve onun seçtiği iradenin iş birliğiyle gerçekleştirilen sessiz devrimlerle; sivilleşmenin, sivil siyasetin ve nihayetinde sivil toplum örgütlenmesinin önünün açıldığını dile getiren Yalçın, “1’lerle başladığımız yürüyüşümüz 111 oldu, 1111 oldu ve 1 milyon 111 olma hedefiyle devam ediyor. Memur-Sen ailesi olarak bugün yeni bir dönemin başlangıcındayız.

 

İş güvencesi yeni Türkiye’nin sınır çizgisi

İş güvencesinin Memur-Sen’in kırmızıçizgi olduğunu vurgulayan Yalçın, iş güvencesinin yeni ve güçlü Türkiye’nin kuruluşunun da sınır çizgisini oluşturduğunu dile getirdi. Yeni Türkiye yolunda ilerlerken küresel tezgâhlara asla izin verilmeyeceğinin de altını çizen Yalçın “Yeni Türkiye, büyük Türkiye’den söz açılmışken, bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Türkiye büyüdükçe, milletimize ve devletimize yönelik operasyonların çapı da büyüyecektir.

Yeni Anayasa ise yeni Türkiye’nin önsözü ve yol haritasıdır. Yeni Türkiye ise, yenidünya düzeninin, ‘Dünya 5’ten büyüktür iradesinin’ miladıdır” dedi.

            Yeni Türkiye hedefinin ilk büyük organizasyonu, ilk paylaşım ve paydaşlık zemini Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecidir. Biz bu toplu sözleşmede, toplu sözleşme masasının, ‘bütçe disiplini’ söylemiyle esaret altına alınmasını istemiyoruz. Bütçe disiplini ile adil paylaşım arasındaki dengenin gözetildiği bir toplu sözleşme arzusundayız. Toplu sözleşme, bütçeye getireceği yükü değil, aileleriyle birlikte 10 milyonu aşan kamu görevlilerine sağlayacağı imkânı esas almalıdır.”

Güçlü Memur-Sen büyük Türkiye

7 Haziran’da milletin onayını alarak kamu işvereni sıfatıyla toplu sözleşme masasına oturacak yeni hükümetten; kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin beklentilerini karşılayacak bir yaklaşım beklediklerini de ifade eden Yalçın, “Takvime bakılırsa, yeni hükümetin ilk icraatı ‘Yeni Türkiye’nin ilk toplu sözleşmesi’ olacaktır. Türkiye’nin geleceğine ve gelişmesine katkı sunmayı hayat felsefesi kabul eden bir konfederasyon olarak; kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde hizmet diyoruz. Güçlü ve demokratik bir ülke için güçlü sivil toplum diyoruz. Sosyal adalet, sosyal haklar ve özgürlükler diyoruz. Yüksek ahlak ve bilgi toplumu diyoruz. Umutlar istikbalde, istikbal köklerdedir diyoruz. Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş bizim de kurtuluşumuz olamaz diyoruz. Güçlü Türkiye için güçlü Memur-Sen diyoruz. Bütün sendikalarımızla birlikte hareket ederek, soylu mücadelenin doğru adresi Memur-Sen’de, kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürüyoruz” diye konuştu.


Davutoğlu: Memur-Sen Sendikal Hayatın ve Adalet Arayışının Gür Sesi

            Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Memur-Sen'in sendikal hayatın, demokrasi mücadelesinin, ulusal ve uluslararası adalet arayışının gür sesi olduğunu ifade ederek, Memur-Sen yöneticilerine teşekkür etti.

            Başbakan Davutoğlu, 2005'ten sonra memuriyete başlayanlara 1 derece verilmesi konusunda prensip kararı aldıklarını, seçimden sonra atacak ilk adımlardan birinin söz konusu talebi karşılamak olacağını söyledi.

 

 MİLLET AMİR, DEVLET MEMUR
 
            Memur-Sen ve üyelerine teşekkür eden Davutoğlu, “katsayı ve başörtüsü zulmü”, 27 Nisan e-muhtırası, parti kapatma davaları ve Taksim Gezi Parkı olaylarıyla provokasyon yapıldığında da Memur-Sen’in sesiz kalmadığını söyledi.
 
            “Memur-Sen, bu ayakta duruşuyla, ‘Yeni Türkiye Sözleşmesi’nde altını çizdiğimiz gibi ‘Amir olan millettir, memur olan devlettir. Emredecek olan millettir. Karar verecek olan, iradeyi kullanacak olan milletin ta kendisidir.’ Devleti temsil edenler, milletin huzurunda, emreden değil, emir alan makamındadır” diyen Davutoğlu, birilerinin, millete tepeden baktığını ifade ederek, “Anayasayı yazarken önce devlet dediler, yine anayasa yazarken önce bürokrasiyi ve bir anlamda devletin bürokratik elitini savunan kavramlaştırmalar getirdiler. Bir cümle özgürlükten bahsettiler, 5 cümle o özgürlüğün nasıl kısıtlanacağından bahsettiler” dedi.
 
            Seçim sonucuna göre yeni Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu: Ali Yalçın (Genel Başkan), Metin Memiş (Genel Başkan Vekili), Günay Kaya (Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Mehmet Bayraktutar (Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Mehmet Emin Esen (Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Hacı Bayram Tonbul (Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Levent Uslu (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı).