Tokat 1 Şubesi

Eğitim Bir Sen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Engelli Çalışanlarla Bir Araya Geldi

Eğitim Bir Sen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Engelli Çalışanlarla Bir Araya Geldi

 

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Yönetimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli çalışanlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Programda konuşan Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban CEYLAN, sendika olarak Engellilerin özel sektör ve kamu sektöründe daha fazla yer bulması için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Başkan Şaban CEYLAN, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen yemek programında engelli çalışanlarla ile bir araya geldi. Öğretmenevi Ballıca Restoran da Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube tarafından düzenlenen yemek programına İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI, Eğitim Bir Sen Şube Yönetimi ve Eğitim Bir Sen Kadın kolları katılarak, engellileri bu özel günlerinde yalnız bırakmadılar. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurum ve okullarda çalışan engellilerin katıldığı programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI, böylesine önemli bir günde engelliler ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle günlerin engellileri anlama ve onların sorunlarına çözüm bulma adına fırsat sunduğunu ifade etti.

Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban CEYLAN  “Bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün, bir kutlama günü değil, engellilerin sorunlarının konuşulduğu ve engellerin aşılması için gerekenin yapılması gerektiği önemli bir gün. Bugün, farkındalık oluşturmak adına böyle bir organizasyon yaptık. Siyaseti, bürokrasiyi ve toplumun bütün kesimlerini de bu farkındalığı oluşturmak için gereken sorumluluğu almaya davet ediyoruz. Bu günün amacına uygun olarak yapılan toplantılar, seminerler, paneller engellilerimizin yaşadıkları sorunları topluma ve ülkeyi yönetenlere daha iyi anlatabilmek, onları bilinçlendirebilmek ve çözüm önerileri sunmak amaçlı olmalıdır. Engelli olmak, elbette kimsenin kendi tercihi değildir. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Engelliler ancak evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından eşit ölçülerde yararlandıklarında önündeki engelleri kaldıracaktır. El ele verebilir, gönül gönüle gelebilirsek engellerin aşılacağını, engelsiz bir dünyanın var olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.