Tokat 1 Şubesi

EMİNE ŞENLİKOĞLU ?NDAN TOKAT ÇIKARMASI

EMİNE ŞENLİKOĞLU ‘NDAN TOKAT ÇIKARMASI

Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Sube nin yapmış olduğu organizasyonla Tokat’a gelen Emine ŞENLİKOĞLU  Tokat Merkez ve ilçelerinde bir dizi konferans ve sohbetlerle okuyucularıyla buluştu.

22 Aralık Salı günü Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Arif Nihat Asya İHL öğrencileri, 23 Aralık Çarşamba günü Niksar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve akşam Niksar Halk Eğitim Merkezinde, 24 Aralık Perşembe günü Başçiftlik ve Reşadiye de, 25 Aralık Cuma günü ise Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle, aksam Belediye Kültür Merkezinde genç kız ve hanımlara yönelik olarak bir dizi konferanslar veren Emine Şenlikoğlu yoğun ilgi gördü.

 "Gençlik Eğitiminde Aile" konusunda seminer verildi. Üniversiteli ve liseli genç hanımların yanı sıra Tokat'ımızın değerli hanımlarının da katıldığı konferanslarda;  Gençlerin eğitiminde çevre ve ailenin önemine vurgular yapan Şenlikoğlu daha sonra zamanımızda kullanılan kavramların içinin boşaltılmasının tehlikeleri üzerinde durdu.

Tesettür nasıl olmalıdır ? 

Mahremiyetin önemi nedir ?

Temel olarak neyi nasil okumalıyız ?

Doğru bildiğimiz gelenekselci yaklaşımlardan ne okuyarak tevhidi anlayışa yönelebiliriz ?

Gençlik üzerinde oynanan medyatik oyunlardan nasıl aile bütünlüğü bozulmadan korunuruz? 

Gençlerimizin batının etkisiyle cinsiyet algılarını kaybetmeye sürüklenmelerine örnekler nelerdir ve bu hususta duruşumuz nasıl olmalıdır ?

Sorularına cevap olur nitelikte konuşmasını sürdüren yazar net duruşuyla hanımların ilgisini çekti. Emine Şenlikoğlu genç yetiştirmede en büyük sorumluluğu yetişkinlerde gördüğünün altını çizdi. İslam’a adanmış bir ömrü, örnek dava insanlığının vermiş olduğu ağırlıkla, direnen genç Müslüman ve aile konuları üzerinde oluşturduğu teması oldukça beğeni kazandı.

Tokat ‘a gelmekten ve okuyucularıyla buluş maktan memnun olduğunu dile getiren Emine Şenlikoğlu programların sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayıp kitaplarını imzalayarak bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi.